JulkaisumuotoPDF
Bookmark and Share
Juha Muukkonen
Lehtimajanjuhla

Lehtimajanjuhla

Juha Muukkonen

 (Ote ystävälle 11.12.2013 lähetystä kirjeestä)

 

Lehtimajanjuhla kuuluu konkreettisesti vietettävänä vaellusjuhlana Vanhan liiton aikaan. Se on yksi monista VT:n jumalanpalvelukseen kuuluvista Kristuksen työn esikuvista. Jeesuksessa tuonkin juhlan sisältö on jo täyttynyt.

 

Tästä ei kuitenkaan voi vetää suoraa johtopäätöstä siitä, että jos osallistuu tavalla tai toisella nyky-Israelin lehtimajanjuhlaan, niin samalla kieltäisi Jeesuksen tuon juhlan sisällön jo täyttäneen. Jotkut kristityt osallistuvat tuohon juhlaan sillä motiivilla, että haluavat juhlan keskellä olla kertomassa Jeesuksen uskosta osattomille (juutalaisille, nimikristityille, harhaoppisille, muslimeille jne.) sitä, miten Jeesus on tämänkin juhlan täyttymys ja keskus.

Ikävä kyllä tiedän, että jotkut ns. kristityt kuitenkin kuvittelevat, että juhlan viettäminen Mooseksen lain perusteella, itsessään, on jumalanpalvelusta. Ilman Kristusta - ja ennen kaikkea ilman oikeaa opetusta Jeesus Vapahtajasta - tuokin juhla on vain muotomenoa ja omavanhurskasta laintäyttämistä, jonka täydellistä puhtautta vaativa Herra heittää saastaisena pois kasvojensa edestä.