JulkaisumuotoPDF
Bookmark and Share
Juha Muukkonen
Kenelle Jeesus kuuluu?
Gal. 1

 

Ote kirjeestä 21.11.2011

 

Rakkaalle veljelle vaivassa ja valtakunnassa!

Pyhä Paavalin kirjoittaa: "Armo teille ja rauha Jumalalta, meidän Isältämme, ja Herralta Jeesukselta Kristukselta, 4. joka antoi itsensä alttiiksi meidän syntiemme tähden, pelastaaksensa meidät nykyisestä pahasta maailmanajasta meidän Jumalamme ja Isämme tahdon mukaan! 5. Hänen olkoon kunnia aina ja iankaikkisesti! Amen." (Gal. 1:3-5)

Keiden puolesta Jeesus antoi itsensä alttiiksi ristillä? Keiden tähden Vapahtajamme kävi rangaistukseen, kärsimykseen ja hylätyksi tulemiseen? Keiden puolesta Herramme kävi kuoleman kauhuihin? Kärsikö Jeesus pyhien, hurskaiden, onnistuneiden, täydelliseksi tulleiden ja synnittömien puolesta? Ei suinkaan! Ei täydellisten takia tarvitse sijaiskärsimykseen käydä, eivätkä tällaiset mitään uhria puolestaan tarvitse. Sen sijaan sairaat, heikot, epäonnistuneet, langenneet, syntiset ja jumalattomat tarvitsevat sovittajan ja sijaiskärsijän, auttajan ja armahtajan. Siispä me siis päättelemme, että kun näemme itsessämme kaikkea tuota heikkoutta, uskon vähyyttä, väärää himoa ja lankeemusta, syntiä synnin jälkeen, niin silloin juuri meille kuuluu Kristuksen armo ja anteeksiantamus. Juuri meille, köyhille, kurjille ja kompastuneille, Kristus on annettu.

Ole siis siunattu, kun tiedät ja tunnet tarvitsevasi oman elämäsi ja oman mustan sydämesi ulkopuolelta tulevan avun ja pelastuksen. Juuri Sinä saat uskoa Herraan Jeesukseen Kristukseen, joka vanhurskauttaa jumalattoman. Olet jo Pyhässä Kasteessa liitetty Kristuksen ruumiiseen, pesty Isän edessä ristinveren voimalla puhtaaksi kaikesta syyllisyydestä, rangaistuksesta ja kadotuksesta. Alttarilla saat syödä ja juoda rakkaan Herramme ruumiin ja veren; olla yhtä lihaa Hänen kanssaan, joka on kuoleman ja synnin jo voittanut. Olet Jumalan lapsi, armahdettu syntinen, joka Jeesukseen katsoessasi ja turvatessasi saat lahjaksi iankaikkisen elämän uudessa paratiisissa.

Sinua rukouksin muistaen ja rakkaan Herramme ihanassa nimessä siunaten

Juha