JulkaisumuotoPDF
Bookmark and Share
Juha Muukkonen
Joosua
5. Moos. 31

 

Jeesuksen lähettiläät -sunnuntain (21 shel, 2 vsk) rippipuhe ja saarna

Raamatunkäännös: KR 1933/38
 
 
JÄSENNYS:
RIPPIPUHE
SAARNA
1. EFRAIM JA NUUN
2. JOOSUA ELI JEESUS
3. JEESUS: HERRA ON TUOTTANUT TÄYDELLISEN PELASTUKSEN
4. JOOSUA JA KAALEB
5. LIITONARKKI
 
 
RIPPIPUHE
 
Veljet ja sisaret Jee­suksessa Kristuksessa. Tänään on kahdeskymmenesensimmäinen sunnuntai helluntaista. Otsikkona on 'Jeesuksen lähettiläät'.

Herramme on valinnut ja kutsunut meidät valtakuntaansa, jotta olisimme Hänen lähettiläitään eli sanansaattajia. Erityisesti tämä koskee seurakunnan paimenia, joita Jeesus kutsuu Ilmestyskirjassa enkeleiksi eli sanansaattajiksi. Tuo lähettilään ja sanansaattajan tehtävä koskee saarnamiesten lisäksi myös kaikkia muita Jeesuksessa pyhiä seurakunnan jäseniä. Jokainen kristitty on saanut jo pyhässä kasteessa aseman ja tehtävän olla valona ja suolana tämän pimeän maailman keskellä.

Miten sinä olet tuon Jeesuksen lähettilään tehtävän täyttänyt? Oletko rakastanut Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistä niin kuin itseäsi? Oletko sinä kerännyt aarteen taivaaseen jättämällä koko elämäsi Jeesuksen ristin ja ylösnousemuksen varaan? Laskelmoimatta Jeesuksen seuraamisesta koituvia kustannuksia täällä langenneen ja Jumalalle vihamielisen maailman keskellä? Onko sydämesi sitoutunut palvelemiseen, hädänalaisten ja tukea tarvitsevien auttamiseen? Onko suurin halusi ja toiveesi olla rukouksin, kätten töin, rahavaroin ja suun sanoin viemässä Jeesuksen evankeliumia, muuttumatonta lakia ja ristin veren kautta tulevaa syntien anteeksiantamusta muillekin ihmisille?

Vai oletko käyttänyt aikasi, ajatuksesi, rahasi ja energiasi varmistaaksesi itsellesi täällä maan päällä mahdollisi